Gdje sam: Sport | Nogomet [ online: 1][chat]
[max online: 29] Broj posjeta:
Nogomet

ghk

POGLEDAJTE SLUŽBENE STRANICE NK SIKIREVCI

Naziv udruge :   NK „SIKIREVCI“
Adresa: Lj. Gaja 12, Sikirevci 35224
Predsjednik: Stjepan Budimir

Tel: 091/551 1064

Selekcije:

Ekipa

Liga

trener

Seniori

I ŽNL Brodsko-posavske županije

Nikolić  Ivica UEFA C

Juniori

I ŽNL BPŽ  liga mladeži-istok

Majhen  Dražen UEFA C

Pioniri

I ŽNL BPŽ  liga mladeži-istok

Lučić Šimo UEFA C

Ml. Pioniri

I ŽNL BPŽ  - istok

Majhen Damir UEFA B

Limači

Bez službenog natjecanja

Samardžija Željko

seniori: http://www.zns-bpz.hr/1ZNL.htm
juniori: http://www.zns-bpz.hr/1znl-pio.htm
pioniri: http://www.zns-bpz.hr/1znl-pio.htm
ml. pioniri: http://www.zns-bpz.hr/mladi-pio-I.htm

 

SEZONA 2009/10.  EKIPE U SASTAVU   NK   “SIKIREVCI“

SENIORI

DSC00681

 

JUNIORI

djk

 

PIONIRI

DSC00717

 

MLAĐI PIONIRI

P4070680

 

LIMAČI

P4250707

 

POVIJEST

            Počeci igranja nogometa idu u daleku 1923. g. kada u Sikirevce dolazi prva, prava kožna nogometna lopta na „šnjiranje“. Nogomet se neorganizirano igra sve  do dolaska „Pete sekcije Autoputa bratstva i jedinstva“ kada počinje sustavno realiziranje športskih i kulturnih aktivnosti. Iz tog ozračja iznjedrila se i ideja o osnutku sikirevačkog Nogometnog kluba.

        Sikirevački nogometni klub osnovan je u kasno ljeto ili rano proljeće 1948. godine pod nazivom „Omladinac“.

        Zamisao o osnutku nogometnog kluba neupitno je prvi javno priopćio ĐURO DUMEŠIĆ a suutemeljitelji su: Stjepan Bešenić, Pero Božanović i Ivan Dimšić –Brico.

        Sikirevački nogometni klub nakon prvog imena „Omladinac“ nastupa i pod imenom „Borac“ i to sve do Domovinskog rata kada mijenja ime u „Sikirevci“ koje nosi i danas.

        Prvi juniorski sastav potječe iz 1978. g. a pionirski iz 1980. g. a sastavi mlađih pionira i limača prvi puta se okupljaju 2005. g.

        Prvi značajniji rezultat klub ostvaruje u sezoni 82./83. kada je izboreno 1. mjesto u Prvoj općinskoj nogometnoj ligi Slav. Brod te nakon kvalifikacijskih utakmica sa NK “Ukrina“ (BIH) ulazi u Međuopćinsku nogometnu ligu – jug (zonu).

sl br 2

Seniorska ekipa NK“Borac“ Sikirevci, 1983/84 godina

        Nakon Domovinskog rata te kratkog prekida u radu NK“Sikirevci“ se u natjecanje uključuju 1993. godine. Idućih se godina klub natječe u V HNL-jug, IV HNL-jug te I ŽNL iz koje zbog reorganizacije ( 7 od 16 ekipa) ispadaju.

        NK „Sikirevci“ su sve do 2006. godine u II ŽNL BPŽ kada se vraćaju u I ŽNL gdje  se natječu i danas.

SCAN001 Ekipa koja je izborila plasman i povratak u I ŽNL 2006 godine.

 

        Davna ideja o izgradnj tribina za gledatelje realizirana je 2006. g. kada su izgrađene natkrivene tribine sa 210 sjedećih mjesta.

P5070751

P5070749

 

        U svojoj povijesti Sikirevački je nogometni klub ugostio mnoge prvoligaše ( NK „Osijek“, NK „Cibalia, veterani NK“Dinamo“….) a 2005. g. mu je ukazana posebna čast kada je pred 1500 gledatelja ugostio ekipu  HNK „Hajduka“ iz Splita predvođenu bivšim izbornikom Hrvatske nogometne reprezentacije Miroslavom Blaževićem te sadašnjim reprezentativcem Nikom Kranjčerom.

 

sl br 4

        Zajednička slika Sikirevačkih nogometaša sa ekipom HNK „Hajduk“ iz Splita od 07. kolovoza 2005. godine.

 

Nogometni turnir

        Godina 1961. jedna je od najznačajnijih godina u povijesti Kluba jer od tada potječe zamisao o osnutku nogometnog turnira koji do danas doživio 48 izdanja.

        Idejni začetnik i jedan od realizatora ideje o osnutku nogometnog turnira je prof. Anto Knežević. Do 1973. godine turnir se održavao u jednom danu , a od tada u dva: zadnja nedjelja srpnja i prva nedjelja kolovoza.Sikirevački turnir jedan je od najstarijih nogometnih turnira u Hrvatskoj a poseban značaj mu daje i njegov međunarodni karakter i gostovanje ekipa iz susjedne BIH.

 

Ivan Rakitić

         Poznati Hrvatski nogometni internacionalac i reprenzetativac Ivan Rakitić vuče korjene iz Sikirevaca  gdje mu je rođen otac Luka koji je i igrao za Sikirevački nogometni klub.Ivan je svoje prve nogometne korake započinjao i u Sikirevcima gdje bi za vrijeme praznika dolazio sa obitelji iz Švicarske.

            Ivan kao ni otac Luka nije nikada zaboravio odakle potječe pa i danas pomaže Nogometni klub u športskoj opremi a Sikirevački su nogometaši dva  puta bili i njihovi gosti u Švicarskoj  gdje žive.

 sl br 5

Ivan Rakitić u Sikirevcima 2007. godine.

D. Majhen