Gdje sam: Udruge | Aktivna grupa mještana [ online: 1][chat]
[max online: 29] Broj posjeta:
AGM
Udruga: Aktivna grupa mještana


 Sikirevci & Jaruge

Humanitarna večer
SIKIREVCI & OSIJEK – ZAJEDNO U HUMANOSTI

        Dana 16.3.2012. održana je humanitarna večer pod nazivom Sikirevci & Osijek zajedno u humanosti.

        Humanitarna večer je imala dva cilja, prvi cilj je bio  financijska pomoć roditeljima za liječenje  dječaka Mislava Antolovića iz Osijeka čija je majka rođena sikirevčanka , drugi cilj je nabavka električnih invalidskih kolica za gospođu Ružu Džambo koji je uspješno realiziran .

        Na humanitarnoj večeri smo imali nekoliko izvođača, a to su tamburaški sastav Đuvegije, Ženska vokalna skupina Druge iz Osijeka, glazbeni sastav Čarobnjaci iz Orahovice te popularni pjevač Miroslav Škoro. Velik broj sponzora se također uključio u ovu akciju stoga njihov popis možete pogledati također na internetskoj stranici općine.

        Tijekom same večeri, ali i prije, prodavane su tombole te je na večeri upriličeno  izvlačenje dobitnih brojeva čiji pregled možete pogledati na stranici općine. Kako je naša udruga i prošle godine imala humanitarnu večer Velikim srcem za malog Valentina koja je uspješno realizirana  rezultate ove akcije smo prikazali na zabavi u obliku izvješća, a prigodnu  prezentaciju možete pogledati i ovdje.

        Naša Udruga se ovim putem zahvaljuje svim donatorima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Sikirevci, 17.3.2012.


AGM
Aktivna grupa mještana


        Udruga AGM je službeno registrirana  28. kolovoza 2009. godine sa sjedištem u ulici Alojzija Stepinca 139, Sikirevci.


        Na osnivačkoj skupštini su izabrani predstavnici Udruge kako slijedi:


  • Mario Vuković, predsjednik
  • Mirjana Knežević, zamjenica predsjednika
  • Damir Majhen, tajnik
  • Ivica Štrljić, blagajnik

        

Ciljevi udruge AGM su:

- okupljanje svih zainteresiranih mještana radi organiziranog djelovanja sukladno interesima članova i programskim smjernicama
- promicanje i poboljšanje gospodarskog i društvenog  razvoja lokalne zajednice
- osmišljanje konkretnih programa, kao i njihova realizacija u što se ubraja: humanitarni projekti, koncerti, izložbe, predavanja, tribine s tematskim raspravama, druženje i boravak u prirodi, edukacijski rad (radionice i tečajevi), unapređenje i potpora kulturnog i športskog djelovanja
- razvijanje kulture i komunikativnosti, otvorenosti i neposredosti, te odgovornosti članova udruge AGM međusobno, kao i šire, a posebno upoznavanje sa slobodama, pravima i obvezama građana u izgradnji modernog i demokratskog društva
- razvijanje tolerancije i kulture mira
- poticanje volonterizma i solidarnosti između članova i šire u lokalnoj zajednici, te praktične aktivnosti usmjerene ka ostvarenju tog cilja
- unaprijeđenje ekološke svijesti kod članova udruge AGM, i šire u lokalnoj zajednici,te praktične aktivnosti usmjerene ka ostvarivanju tog cilja.
- ostvarivanje suradnje s pojedincima, drugim udrugama i organizacijama, institucijama sustava, s lokalnim tijelima vlasti (Općinom), Županijom, i državnom vlasti, a sve u cilju više kvalitete standarda i boljeg razvoja lokalne zajednice.
- informiranje članova i javnosti o djelovanju i rezultatima rada udruge AGM, te promidžbene , medijske i druge aktivnosti u svezi s tim
- stalno usavršavanje i unaprijeđivanje u svim poljima djelovanja
Udruga AGM nastoji svoje aktivnosti usmjeriti ka izvršenju postavljenih ciljeva što dokazuju akcije  koje smo potaknuli 2010. godine:

  • Humanitarna akcija – Pomoć u izgradnji 5 (pet) dječjih igrališta
  • Humanitarna akcija Božić 2010- kolači I čestitke našim sumještanima koji žive u težim životnim uvjetima

Kao i akcija koju smo pokrenuli 2011. godine

  • Humanitarna akcija Veliko srce – Pomozimo “malom” Valentinu

        No osim ovoga moramo naglasiti da sustavno općinske vlasti kroz komunikaciju s načelnikom nastojimo potaknuti na uređenje okoliša sela kako bismo naš životni prostor obogatili zelenilom i prirodnim materijalima.


        Pozivamo sve one koji se žele uključiti u rad naše Udruge da nas kontaktiraju putem telefona 035 481 140 / telefax 035 481 139 ili osobno u sjedište Udruge.


        Humanitarna akcija udruge AGM - PowerPoint presentation

Pogledajte članak portala SbPlus.hr

Popis nagrada dobitnih tombola