Upozoravamo građane na prijevare putem krivotvorene mrežne stranice banke

Poštovani,

izvješćujemo vas kako je policija zabilježila novi slučaj računalne prijevare putem krivotvorene mrežne stranice banke.

Naime, oštećena osoba je podnijela kaznenu prijavu u kojoj navodi kako je na mobitel primila sms poruku, koja joj se činila kao vjerodostojna poruka njene banke, sa zahtjevom za ažuriranje aplikacije internet bankarstva. Otvorila je poveznicu u poruci koja je vodila na naizgled vjerodostojnu web stranicu banke, gdje je potom upisala svoje osobne i financijske podatke te bankovne vjerodajnice koje je autorizirala otiskom prsta. Nedugo zatim, banka ju je obavijestila o sumnjivim transakcijama na njenom bankovnom računu s kojeg je isplaćen iznos od više tisuća kuna te je shvatila da je prevarena.

Pozivamo građane na pojačan oprez prilikom davanja svojih osobnih i financijskih podataka i upućujemo da se informiraju o različitim vrstama internetskih prijevara i kako se od njih zaštititi.
Ova vrsta prijevare započinje porukom s nepoznatog broja ili e-poštom koja naizgled dolazi od banke i obično sadrži poveznicu koja vodi na lažnu stranicu banke, gdje će tražiti da otkrijete svoje osobne i financijske podatke.

Link je:

https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/upozoravamo-gradjane-na-prijevare-putem-krivotvorene-mrezne-stranice-banke/19470

Skip to content