Mir i dobro

Sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima PRODAJA pirotehničkih sredstava razreda I. dopuštena je u maloprodaji tijekom cijele godine osobama starijim od 14 godina u prodavaonicama i kioscima.

Pirotehnička sredstva za zabavu razreda II. i razreda III. mogu se prodavati u maloprodaji u specijaliziranim trgovinama i trgovinama za prodaju oružja i streljiva od 15. prosinca do 1. siječnja samo osobama starijim od 18 godina.

Uporaba pirotehničkih sredstava za zabavu razreda II. i razreda III. ZABRANJENA JE U RAZDOBLJU od 2. siječnja do 26. prosinca, kao i u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.

 

RAZRED I – različite pirotehničke igračke koje su najmanje opasne

RAZRED II – različita sredstva za male vatromete

RAZRED III – različita sredstva za srednje vatromete (pri kupovini se vodi upisnik kupaca i kupuje se uz predočenje osobne iskaznice)

 

Uporaba pirotehničkih sredstava dopuštena je u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja ISKLJUČIVO osobama starijim od 18 godina, dok je mlađima dopuštena samo pod nadzorom roditelja ili skrbnika.

Za prekršaje korištenja pirotehničkih sredstava izvan dozvoljenog vremena i u zatvorenim prostorijama i na prostorima gdje se okuplja veći broj osoba, propisana je novčana kazna od 1.000,00 – 5.000,00 kuna.

Cijenite i čuvajte svoji i tuđi život!

PU Brodsko-posavska

Skip to content