Konstituirano Općinsko vijeće Općine Sikirevci

Dana 8. lipnja 2021. godine u prostorijama Općine Sikirevci s početkom u 18,30 sati održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Sikirevci. Sjednicu je otvorila i vodila do utvrđivanja članova predstavničkog tijela ovlaštena osoba od strane ministra pravosuđa i uprave gđa. Gordana Lešić, službenica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sikirevci, a do izbora predsjednika Općinskog vijeća, sukladno izvješću Mandatne komisije, sjednicu je vodio gosp. Tomislav Zovko.

Na početku sjednice utvrđen je kvorum te su izabrani članovi Mandatne komisije, kao jedno od stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Općine Sikirevci, a u koju su predloženi i jednoglasno imenovani Terezija Brendić za predsjednicu, te Marina Živić i Marijana Živić za članove. Nakon podnesenog Izvješća Mandatne komisije, a temeljem konačnih rezultata izbora za članove predstavničkog tijela Općine Sikirevci održanih dana 16. svibnja 2021. godine, verificirani su mandati i prisegu je položilo 9 prisutnih vijećnika od 9 izabranih, i to: Tomislav Zovko, Đuro Lučić, Krunoslav Nikolić, Marijana Živić, Marina Živić, Terezija Brendić, Terezija Štrljić, Danijel Marinčić i Miroslav Lukić.

Zatim, na sjednici je predložen i imenovan Odbor za izbor i imenovanja u sastavu: Marijana Živić – predsjednica, Marina Živić – član, Đuro Lučić – član, Miroslav Lukić – član i Danijel Marinčić – član. Isti taj odbor je na prijedlog najmanje 1/3 vijećnika, predložio za predsjednika Općinskog vijeća Općine Sikirevci Tomislava Zovku, te za potpredsjednicu Općinskog vijeća Marijanu Živić. Javnim glasovanjem, predloženi kandidati za predsjednika i potpredsjednicu Općinskog vijeća Općine Sikirevci, sa 6 glasova ZA( članovi Grupe birača), 3 glasa SUZDRŽAN ( članovi HDZ-a) , PROTIV nema nitko, većinskim glasovanjem su izabrani.

OPĆINA SIKIREVCI

Skip to content