Projekt “ZA žene – ZA zajednicu” 2

Završena je provedba aktivnosti zapošljavanja žena pripadnica ciljane skupine u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području Općine Sikirevci. Projektom su zaposlene 22 žene koje su tijekom 12 mjeseci, od kolovoza 2020. do srpnja 2021., pružile potporu i podršku za ukupno 147 krajnjih korisnika starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju uz mjesečnu isporuku paketa kućanskih i higijenskih potrepština. Zaposlene su teže zapošljive žene u lokalnoj zajednici, unaprijeđen je njihov radni potencijal, dugoročno povećana zapošljivost i povećana socijalna uključenost, također unaprijeđena je kvaliteta života krajnjih korisnika starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju kroz povećanje socijalne uključenosti na području Općine Sikirevci.

Projekt ZA žene – ZA zajednicu 2 provodi Općina Sikirevci u partnerstvu s Udrugom Eko Brezna, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod. Upravljačko tijelo u provedbi projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, mladih i socijalne politike i posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Provedba projekta traje 15 mjeseci, a provodi se od 18. lipnja 2020. do 18 rujna 2021. Sufinanciran je iz bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja ZAŽELI – program zapošljavanja žena – Faza II u iznosu od 1.922,841,00 kn (100% EU potpora).

 

Završna konferencija

Održana je Završna konferencija projekta ZA žene – ZA zajednicu 2 kojeg provodi Općina Sikirevci u partnerstvu s Udrugom Eko Brezna, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod. Upravljačko tijelo u provedbi projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, mladih i socijalne politike i posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Projektom su zaposlene 22 žene koje su pružile potporu i podršku za ukupno 147 krajnjih korisnika starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ostvaren je cilj projekta, zaposlene su teže zapošljive žene u lokalnoj zajednici, unaprijeđen je njihov radni potencijal, dugoročno povećana zapošljivost i povećana socijalna uključenost, također unaprijeđena je kvaliteta života krajnjih korisnika starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju kroz povećanje socijalne uključenosti na području Općine Sikirevci.

Provedba projekta traje 15 mjeseci, a provodi se od 18. lipnja 2020. do 18. rujna 2021. Sufinanciran je iz bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja ZAŽELI – program zapošljavanja žena – Faza II u iznosu od 1.922,841,00 kn (100% EU potpora).

 

 

Skip to content