Odobren projekt e-arhiva

Općini Sikirevci odobren je projekt E-Arhiva u okviru javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „Poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga“ u svrhu boljeg korištenja resursa i smanjenja emisija stakleničkih plinova, a za dobrobit građana i gospodarskih subjekata. Ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost službeno je potpisan 6. svibnja 2022.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 114.947,00 kn u kojem Fond sudjeluje 80% bespovratnih sredstava. Prevedene usluge su nabava i ugradnja: softver za arhiviranje dokumentacije (digitalna arhiva koja uključuje OCR i pretraživanje te obuka za korištenje), softver za pisarnicu, skeniranje dokumentacije, višenamjenski uredski laserski pisač/skener u boji, stolno računalo te vidljivost projekta na web stranici.

Ostvareni ključni pokazatelji: digitalizacijom poslovanja općine značajno je smanjeno vrijeme utvrđivanja činjenica u postupcima zbog izravnog pristupa arhivu te izrada izvješća i dostave podataka građanima.

 

Skip to content